Oginskio dvaras Plungėje, Šaltojo karo muziejus ir Žemaitijos nacionalinio parko įdomybės

38,00

Prašome patvirtinti, kad susipažinote su kelionės sutarties sąlygomis ir su jomis sutinkate:
Kelionės sutartis
Product total
Options total
Grand total

Aprašymas

Dažnas lankosi Žemaitijoje, bet tik retas aplanko šiuos įspūdingus objektus. Todėl vykdami į Žemaitijos nacionalinį parką pirmiausia užsuksime į Plungę ir aplankysime Oginskių dvaro sodybą*, kurios atsiradimo istorija siekia XV.  Susipažinę su ekspozicija ir pasivaikščioję po įspūdingą parką vyksime į Žemaitijos nacionaliniame parke Šaltojo karo muziejų*,  kuris  įrengtas buvusiame Sovietų Sąjungos balistinių raketų šachtiniame paleidimo komplekse. Buvusiose raketų ir vidaus įrenginių valdymo aparatinėse įrengta istorinė ekspozicija, pasakojanti apie penkis dešimtmečius trukusį Šaltąjį karą. Pasižvalgę ir ištyrinėję šį karinį statinį vyksime pamatyti Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos įrengtą Užgavėnių ekspoziciją* ir sudalyvauti Žemaitijos kulinarinio paveldo degustavimo edukacinėje programoje*. Programos metu paskanausite kastinio, cibulynės, kanapynės ir silkės su karštomis bulvėmis. O pailsėję ir užkandę aplankysite Plateliuose vieną seniausią Lietuvoje medinę bažnyčią, dvaro parką, iš aikštelės pažvelgsite į Platelių ežerą. Pasimėgavę nuostabiais vaizdais sėsime į autobusą ir vyksime namo.

Kelionės data: 2022-08-27

Išvykimo laikas: 8.00 val.

Grįžimo laikas apie: 20.00 val. (grįžimo laikas gali kisti).

Išvykimo/grįžimo vieta: Lietuvininkų g. 24, Šilutė

Kelionės kaina: 38 Eur/asm.    

Į kainą įskaičiuota:

  • kelionė patogiu autobusu;
  • kelionės vadovo-gido paslaugos;
  • ekskursinė programa;
  • Gidų paslaugos lankomuose objektuose.

Į kainą neįskaičiuota:

(*) pažymėti objektai į kainą neįskaičiuoti:

  • Oginskių dvaro sodyba: Moksleiviams, studentams ir senjorams – 3 €; Suaugusiesiems – 3 €; Šeimos bilietas – 12 € ( 2 suaugę ir iki 3 vaikų). Nemokamai parodas, ekspozicijas lanko: ikimokyklinio amžiaus vaikai, neįgalieji, muziejininkai, Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM) nariai, Lietuvos dailės istorikų draugijos (LDID) nariai. Nuolaidos ir lengvatos taikomos lankytojui pateikus jo priklausymą nurodytoms asmenų grupėms įrodantį pažymėjimą.
  • Šaltojo karo muziejus: Suaugusiems -10 €; Moksleiviams, studentams, senatvės pensininkams, neįgaliems asmenims, – 7 €; Nemokamai (100 procentų nuolaida): ikimokyklinio amžiaus vaikams. Šeimos bilietas – 25 € (2 suaugę ir 2/3 vaikai).
  • Užgavėnių ekspozicija – Suaugusiems -3 €; Moksleiviams, studentams, senatvės pensininkams, neįgaliems asmenims, muziejų darbuotojams (pateikus pažymėjimą) -2,00 €; Abonementas šeimai (2 suaugę ir vaikai) – 9,00 €; Nemokamai(100 procentų nuolaida): ikimokyklinio amžiaus vaikams
  • Žemaitijos kulinarinio paveldo degustavimo edukacinėje programa – 8 Eur/asm. Edukacinio užsiėmimo metu gaminami tradiciniai žemaitiški patiekalai: cibulynė, kanapynė, silkė su karštomis bulvėmis, kastinys. Edukatorės užsiėmimo metu žemaitiškai papasakoja apie senovės stalo tradicijas,  žemaičių valgymo įpročius, pasidalina tradicinių valgių gaminimo paslaptimis.

PASTABOS

  • Informaciją apie kelionės patvirtinimą, panešime likus ne mažiau kaip 4 dienoms iki kelionės pradžios.
  • Lydintis gidas muziejuose ir kituose mokamuose objektuose programos neveda;
  • Minimalus turistų skaičius kelionei autobusu organizuoti yra 35 turistai. Nesurinkus minimalaus turistų skaičiaus, kelionių organizatorius įsipareigoja apie tai pranešti raštu likus ne mažiau kaip 4 d. iki kelionės pradžios pagal nurodytus kontaktus. Daugiau informacijos rasite kelionės sutartyje.
  • Rekomenduojama su savimi turėti užkandžių  ir gėrimo.
  • Organizatorius pasilieka teisę nežymiai keisti turo programą bei jo eigą dėl neplanuotų laikinų objektų restauravimo darbų, oro sąlygų ir kitų pagrįstų kliūčių.
  • Jei į kelionę vyksta nepilnamečiai ir jų nelydi vienas iš tėvų ar kitas asmuo, nurodykite kontaktinį telefoną, kuriuo bus galima tiesiogiai susisiekti su vaiku ar atsakingu asmeniu vaiko buvimo vietoje. Telefono numeris turi būti pateikiamas tėvams ar globėjams.

Kelionę organizuoja: kelionių organizatorius „Upaitė“.

Klausimai ir užsakymai: Lietuvininkų g. 24, Šilutė; tel. 868839447; info@upaite.lt.

Jūsų duomenys bus naudojami tik užsakymo apdorojimo ir paslaugų suteikimo procese. Mes niekada neperduodame Jūsų duomenų tretiesiems asmenims. Daugiau informacijos galite rasti  https://upaite.lt/privatumo-politika/

Užpildykite formą ir mes su jumis susisieksime

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Oginskio dvaras Plungėje, Šaltojo karo muziejus ir Žemaitijos nacionalinio parko įdomybės”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Panašios pramogos

Naujienlaiškis

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį!