Lietuvininkų kulinarinis paveldas

Aprašymas

Užsiėmimo metu pristatomi unikalūs Klaipėdos krašto buities ir gyvenimo fragmentai, didžiausias dėmesys kreipiamas Mažosios Lietuvos kulinariniam paveldui. Apžvelgiamas laikotarpis nuo XVII a. pr. iki XX a pr. Trumpai pristatoma Klaipėdos krašto gyventojų buitis (gyvenamosios sodybos, amatai) lėmusi gyventojų maitinimosi įpročius bei suformavusi kulinarinį paveldą. Išsamiau supažindinama su maisto gaminimo įrankiais. Akcentuojamas duonos kepimo ritualas. Užsiėmimas vyksta etnografijos ekspozicijoje, todėl turime puikias galimybes pristatyti autentiškus Klaipėdos krašto buities daiktus, supažindinti su kiekvieno jų paskirtimi, istorija. Užsiėmimo pabaigoje dalyviai vaišinami kulinarinio paveldo patiekalais. Patiekalai siūlomi pagal metų laiką.  Vasaros ir rudens metu žiūrovai supažindinami su „vofelių“ (lietuvininkų mėgiamo patiekalo vaflių) senoviniu kepimu. Užsiėmimo pabaigoje visi kviečiami palaunagės vaišių, siūloma vaišintis šišioniškių kafija (kava), tija (arbata) ir vofeliais. Advento, Gavėnios metu ragaujama tam laikotarpiui būdingų patiekalų (bulvės virtos su lupena, silkės rasale, sėmenys, spirginės padažas, pageidaujant galima užsisakyti šiupinio vaišes.) 

Edukacijos trukmė: 1 val.

Užpildykite formą ir mes su jumis susisieksime

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Panašios pramogos

Naujienlaiškis

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį!